Premium mattoja!

              

 

 

 

 

Maton valitseminen

Matto on yksi tärkeimpiä kodin sisustuselementtejä. Maton avulla kodin ilme muuttuu helposti ja nopeasti sekä verrattain edullisesti. Matto myös suojaa lattiaa, parantaa akustiikkaa ja lisää viihtyvyyttä.

Maton koko ja käyttökohde ovat yleensä tärkeimpiä valintakriteereitä. Tässä mielessä mattojen tilaaminen verkkokaupasta on helpompaa kuin perinteisestä myymälästä. Onhan asiakas yleensä tilausta tehdessään samassa tilassa, johon matot ovat tulossa, jolloin esimerkiksi mittojen tarkastaminen on vaivatonta.

Olohuoneessa matto kokoaa istuinryhmän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Maton pitkä sivu tulisi sijoittaa sohvan suuntaisesti. Lyhyet sivut voivat jäädä noin 10 cm nojatuolien ja sohvan reunasta tai mennä niiden alle. Keittiön ruokailuryhmän alla maton oikea koko on pöydän mitta + 60 cm jokaiselle tuolisivulle. Näin tuolin liikuttaminen ei kuluta mattoa tai nosta reunaa ylös. Suositeltava maton etäisyys seinästä on noin 30 cm, jolloin lattia muodostaa matolle kehyksen. Toisaalta näitä rajoja voi rikkoa hyvinkin rohkeasti – jotkut ovat ripustaneet maton jopa seinävaatteeksi.

Omat mieltymykset vaikuttavat hyvin paljon maton valintaan. Minkä tyyppiset matot viehättävät juuri sinua? Valinnanvaraa kyllä riittää. Mattoa valittaessa kannattaa huomioida, kuinka matto sopii suunniteltuun tilaan. Esimerkiksi runsakuvioiset matot sopivat yhteen antiikkihuonekalujen kanssa. Moderniin sisustukseen sopii puolestaan paremmin puhdassävyiset ja selkeäkuvioiset matot. Mikäli samaan tilaan sijoitetaan useampia mattoja, niiden tyylin tulisi olla yhteensopiva ja niissä tulisi mielellään olla ainakin yksi yhteinen väri. Ulkonäkötekijöiden lisäksi tulee huomioida maton käytännöllisyys. Tuleeko maton olla esimerkiksi mahdollisimman helppohoitoinen tai onko perheessä allergioita, jotka vaikuttavat maton valintaan? Anna mielikuvituksellesi siivet ja aloita kodin ilmeen uusiminen matoilla jo tänään!

Huomioi mattoa valitessasi ainakin seuraavat asiat:
  • käyttökohde
  • koko
  • väri
  • kuviointi
  • muoto
  • materiaali
  • allergiaystävällisyys
  • hinta